Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Akçakale Anadolu Lisesi

Telefon : 04144113348
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://akcakaleal.meb.k12.tr
Adres : FATİH SULTAN MEHMET MAH. MİMAR SİNAN SK. OKUL BLOK NO 67 AKÇAKALE / ŞANLIURFA
VİZYON : Çağdaş bilgi ve iletişim dünyasında aranan insani değerlere sahip, geleceğin sorumlu, yetkin bireylerini yetiştirmek.
MİSYON : Milli eğitim hedefleri doğrultusunda, çevresinde ve bölgesinde tercih edilen geleceğin bireyini yetiştirecek en kaliteli eğitim - öğretim hizmetlerini sunan saygın bir kurum olmaktır.
BAŞARILAR :

Öğretmen :75
Öğrenci :1616
Derslik :32
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :9506
Yemekhane :1
Revir:2
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler : 08.20-15.50
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : İNGİLİZCE/ ALMANCA
Isınma : Kaloriferli
Servis : MERKEZDE OTURAN ÖĞRENCİLER SABAHÇI OLUP KENDİ İMKANLARI İLE GELMEKTEDİR. KÖYDE OTURAN ÖĞRENCİLER ÖĞLENCİ OLUP 30 KM MESAFEYE KADAR HEMEN HEMEN HER KÖYE ULAŞIM VARDIR.
Ulaşım : TOPLU TAŞIMA YOKTUR.ÖĞRETMENLER KENDİ İMKANLARI İLE ULAŞIM SAĞLAR.
Yerleşim Yeri : Fatih Sultam Mehmet Mah. Mimar Sinan Sk. No:67 Akçakale/Şanlıurfa
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 1 km uzaklıktadır. İlçenin batı tarafında kent parkın dibinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 9.SINIF 550 10.SINIF 500 11.SINIF 300 12.SINIF 250 Her ay nakille gelen ve giden öğrenci olduğu için kontenjan her ay güncellenmektedir.
Sportif Etkinlikler : OKULUMUZDA BOCCE, BASKETBOL, FUTBOL, MASA TENİSİ VE FUTSAL ÇALIŞMASI YAPILMAKTADIR. GENÇLİK VE SPOR MERKEZİNİN DÜZENLEDİĞİ TURNUVALARA OKULUMUZ KATILMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : HAREZMİ VE TÜBİTAK GİBİ BİRÇOK PROJE YAPILMAKTADIR.
Diğer Hususlar : Okulumuzun 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. Bu kontenjanın bir kısmı yönetmelik olarak paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler için ayrılmaktadır. 2022 yılı için bir yıllık paralı yatılılık ücreti 4540 TL dir. Parasız yatılı başvuruları sadece ağustos ayında yapılmaktadır. Parasız yatılıya başvuran öğrencilerin velilerine ilişkin gelir testi yapıldıktan sonra şartları taşımaları halinde kayıtları yapılmaktadır.
Yazdır :